Menu Zoeken English

Rotterdam Climate Initiative

Prominente aandacht voor duurzaamheid

Hogeschool Rotterdam werkt samen met de gemeente Rotterdam aan het Rotterdam Climate Initiative. Het doel is duurzaamheid te bevorderen op de hogeschool en in de stad.

Het Rotterdam Climate Initiative (RCI) is een ambitieus klimaatprogramma waarin vier partijen een unieke samenwerking zijn aangegaan: de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf, DCMR Milieudienst Rijnmond en Deltalinqs. De doelstelling van het RCI is ambitieus: vijftig procent minder CO2 in 2025 ten opzichte van 1990 en voorbereiding op klimaatverandering. Het programma heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor de economie. Er zal meer vraag komen naar kennis over duurzame oplossingen.

Hogeschool Rotterdam en het RCI doen in een convenant de belofte dat zij elkaar de komende jaren zullen versterken op het gebied van duurzaamheid. De gemeente profiteert van de samenwerking doordat Hogeschool Rotterdam duurzaamheid prominent aandacht zal geven in het onderwijs en in de bedrijfsvoering. Dat zal het milieu ten goede komen en uiteindelijk de stad. Duurzaam werken wordt 'common sense'. Hogeschool Rotterdam heeft voordeel van de samenwerking omdat de gemeente twee lectoraten faciliteert: één voor biobrandstoffen en één voor energietransitie.

Meer aandacht voor duurzaamheid verhoogt ook de marktwaarde van studenten. Zij zijn straks beter toegerust voor de steeds hogere eisen van de beroepspraktijk. Dit zal het studeren aan Hogeschool Rotterdam aantrekkelijker maken en innovatieve bedrijvigheid in de stad stimuleren. Uiteindelijk heeft de stad hier het meeste profijt van, Rotterdam wordt langzaamaan duurzamer.

Bekijk voor meer informatie de website van Rotterdam Climate Initiative.

🍪

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Instellen