Menu
    English

    Oproep minoren & opleidingen: Opdrachtgevers gezocht!

    Bij Rotterdam Business School geloven we in de kracht van strategische en duurzame partnerschappen. Onze minoren werken graag samen met opdrachtgevers uit het werkveld. De minoren en opleidingen werken binnen onze vier kernthema's: betekeniseconomie, circulaire economie, digitale economie en leiderschap. Er zijn verschillende minoren en opleidingen die nog op zoek zijn naar samenwerking met organisaties die willen bijdragen aan innovatie, talentontwikkeling en maatschappelijke vooruitgang:

    Minoren & opleidingen

    Kijk hier voor meer informatie over de opleiding of minor

    Minor Risicomanagement & Gedrag

    Minor Risicomanagement & Gedrag 

    Weet u welke risico's uw organisatie loopt? Bent u zich er van bewust hoe menselijk handelen deze risico's beïnvloed?

    Ontdek de risico's in uw organisatie en leer hoe menselijk handelen deze beïnvloedt. Bij de minor Risicomanagement & Gedrag helpen studenten u met deze en vergelijkbare vragen. Vanuit het minorprogramma doen de studenten interdisciplinair onderzoek naar uiteenlopende vraagstukken binnen organisaties. Zo hebben studenten het afgelopen studiejaar een organisatie geholpen bij het beheersen van cyber security, het naleven van gedragsregels, het wegnemen van angst en weerstand bij nieuwe (technologische) ontwikkelingen

    Wat mag je verwachten 

    Eén groep van vier studenten van verschillende opleidingen die gezamenlijk 1.680 uur besteden aan het oplossen van uw vraagstuk op afstudeerniveau.

    Wat wij vragen 

    Gedurende de minor zijn er drie contactmomenten, waarbij wij uw aanwezigheid vragen: de aftrap, de tussentijdse presentatie en de eindpresentatie. Daarnaast heeft het onze voorkeur dat de studenten minimaal één dag per week bij u op locatie doorbrengen.

    Interesse 

    Heeft u soortgelijke uitdagingen op het gebied van risicomanagement en/of gedrags-economie? Neem contact met ons op! Geen specifieke opdracht, maar wel interesse in ons vakgebied? We staan open voor gastsprekers, juryleden en andere vormen van samenwerking.

    Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Amber de Koning

     

    Minor Behavioural Economics for Change

    Minor Behavioural Economics for Change

    Het gedrag van individuen speelt een belangrijke rol bij het wel of niet slagen van doelen in de verschillende transities, die direct invloed hebben op sociale doelstellingen vanuit de overheid en instellingen. Ook het bedrijfsleven kan hier meer mee bezig zijn, want de keuzes die een individu maakt, heeft gewenst of ongewenst gedrag tot gevolg. 
    De minor Gedragsverandering geeft studenten tools om direct invloed te hebben op het keuzegedrag van zichzelf, individuen en groepen. Door samen te werken met studenten van verschillende opleidingen die allemaal geleerd hebben over bewustzijnsverandering vanuit een ander perspectief worden praktijkopgaven vanuit meerdere perspectieven bekeken. Studenten leren hoe een individu de stap maakt van bewustzijnsverandering naar daadwerkelijke gedragsverandering, komen tot idee ontwikkeling voor gedragsinterventies en leren hoe de doelgroep én andere stakeholders te beïnvloeden en overtuigen om gedragsverandering plaats te laten vinden. 

    Start- en einddatum

    De Minor Behavioural Economics for Change loopt in de periode van week 36 (1 September) tot week 5 (26 Januari). Vanaf week 38 tot en met week 2(2026) werken de studenten aan een casus met een praktijkopdrachtgever.

    Wat wij vragen 

    De Minor BEC is op zoek naar organisaties die vanuit een maatschappelijke opgave geïnteresseerd zijn naar een advies met betrekking tot een gedragsvraagstuk bij een specifieke doelgroep. Denk hierbij aan vraagstukken als:

    • Hoe kunnen we mensen aanzetten om te gaan stemmen?
    • Hoe laten we consumenten zuiniger omgaan met watergebruik?
    • Hoe zorgen we dat mensen duurzamere kledingkeuzes maken?

    Studenten doorlopen een methodiek van gedragsontwerp, waarbij ze onderzoek doen naar de leefwereld van de doelgroep, een passende gedragsinterventiestrategie ontwerpen én testen bij de doelgroep door middel van prototyping. De studenten leveren een beroepsproduct op in de vorm van een adviesrapportage en een eindpresentatie.
    Samenwerking met de opdrachtgever
    De studenten werken in groepen van (ongeveer) 4 personen aan een praktijkcasus. We nodigen u, als opdrachtgever, graag uit om de casus te introduceren op de Hogeschool Rotterdam, locatie Kralingse Zoom. Ervaring leert dat studenten in de eerste weken contact met u zoeken voor aanvullende, algemene informatie. Gedurende de Minor wordt van de studenten verwacht dat zij u, als stakeholder, betrekken bij hun onderzoek, de te maken keuzes en het creëren van draagvlak. De studenten worden aan het einde tevens beoordeeld op hun vermogen om u, als opdrachtgever, onderbouwd te overtuigen van het samengestelde advies voor gedragsverandering.

    Wat mag je verwachten 

    Vanuit de Minor vinden wij het vooral belangrijk dat u, als opdrachtgever openstaat voor nieuwe inzichten op het gebied van gedragsontwerp en de nieuwsgierigheid en ontwikkeling van studenten respecteert. 
    Enkele belangrijke elementen om rekening mee te houden:

    • Het is een voorwaarde om de leefwereld van een doelgroep te onderzoeken. Hiervoor moeten de studenten in gesprek kunnen komen met de doelgroep
    • Het is belangrijk te beseffen dat studenten gedragsverandering onderzoeken en positief beïnvloeden. Studenten werken niet toe naar het oplossen van een organisatieprobleem/uitdaging
    • Een voorwaarde is een vraagstuk in de maatschappelijke context (people/planet). De Minor Behavioural Economics for Change is er op gericht de wereld een stukje mooier te maken!

    Wat levert het de opdrachtgever op

    Omdat studenten uit verschillende disciplines (denk aan HRM, Commerciële Economie, Social work) samenwerken, kunt u een voorstel verwachten dat vanuit verschillende perspectieven is ingestoken.  We hopen u verrassende inzichten te geven in hoe u, door middel van gedragsinterventies, uw doelgroep kunt sturen naar gewenst gedrag en hierdoor bij kunt dragen aan het mooier maken van onze samenleving. Dit is niet alleen een theoretisch advies, maar dit zijn daadwerkelijk geteste prototypes waarbij aangetoond wordt dat de doelgroep aangezet kan worden tot het veranderen naar gewenst gedrag.

    Interesse 

    Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Coördinator Minor Behavioural Economics for Change: Monique Pals

    Opleiding Bedrijfskunde

    Opleiding Bedrijfskunde 

    Oproep aan alle innovatieve bedrijven: Ontdek de kracht van digitalisatie met onze getalenteerde tweedejaarsstudenten bedrijfskunde!

    Ben je een bedrijf dat voorop wil blijven lopen in een wereld die steeds digitaler wordt? Heb je uitdagingen waarvan je gelooft dat ze kunnen worden opgelost met de juiste mix van frisse ideeën en technologische innovatie? Dan is dit jouw kans om deel te nemen aan een enerverend project dat de toekomst van jouw bedrijf kan veranderen.

    Wij – opleiding Bedrijfskunde van Rotterdam Business School - zijn op zoek naar bedrijven die geïnteresseerd zijn in het verwelkomen van enthousiaste tweedejaarsstudenten. Deze gemotiveerde studenten zullen zich vastbijten in de kern van je bedrijf om te begrijpen waar kansen liggen voor verbetering en groei. Met een scherp oog voor digitalisatie en verandering, zullen ze innovatieve oplossingen bedenken om jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

    Wat mag je verwachten

    • Per opdrachtgever zijn er drie klassen (dit is ongeveer 3x 24 studenten) die aan de opdracht gaan werken.
    • Een frisse kijk op jouw bedrijfsprocessen en uitdagingen vanuit het oogpunt van deze toekomstige professionals.
    • Aanbevelingen voor digitalisatie-initiatieven die je bedrijf efficiënter, veerkrachtiger en/ of concurrerender maken.
    • Concrete plannen voor de implementatie van digitale oplossingen die direct waarde toevoegen aan jouw organisatie.
    • De mogelijkheid om te profiteren van de nieuwste denkwijzen en technologische trends die de bedrijfswereld transformeren.

    Wat wij vragen 

    • Een concrete opdracht/ uitdaging waar de studenten mee aan de slag kunnen
    • Een afvaardiging van het bedrijf op de kennismakingsdag in de week van 8 september.
    • Gedurende de periode dat dit project draait (dit is vanaf 8 september 7 weken lang) één uur per week beschikbaarheid voor het stellen van vragen of beoordelen van voorstellen.
    • Aanwezigheid tijdens de hackathon in week 7 waar studenten hun prototypes gaan bouwen en presenteren.

    Succesverhalen van vorige jaren

    • Studenten die concrete voorstellen hebben gedaan om de lead-flow bij een groot handelsbedrijf onder controle te krijgen. Deze aanbevelingen zijn inmiddels grotendeels geïmplementeerd.
    • Studenten hebben het retourproces bij een grote speler uit de tuinbouwsector gedigitaliseerd. Hierdoor is er afscheid genomen van handgeschreven bonnetjes waardoor fouten in het proces zijn geminimaliseerd en klanten beter en sneller geholpen konden worden.

    Interesse

    Grijp deze kans om te innoveren en samen te werken met de toekomstige leiders van de zakelijke wereld. Meld je snel aan en laat ons jouw bedrijf helpen om te gedijen in het digitale tijdperk! Contactpersoon: Justin Boers