Vraagstelling
In ziekenhuizen wordt gebruik gemaakt van medische weegschalen. Deze medische weegschalen moeten eens per 4 jaar volgens de wet getest en mogelijk gekalibreerd worden. Om te zorgen dat tijdens de vier jaar geen meetfouten door de weegschalen worden veroorzaakt, worden de weegschalen door het ziekenhuis zelf jaarlijks geijkt. Dit gebeurt met een groot aantal verschillende gewichten en wordt als omslachtig ervaren door medewerkers. De projectgroep is aan de slag gegaan met een onderzoek naar mogelijkheden om de weegschalen zonder de gewichten te gebruiken.
Aanpak
Er is gestart met het bestuderen van de opdracht en het opstellen van een plan van aanpak. Na het bepalen van de deelonderwerpen en deelvragen, en nadat deze onderling verdeeld zijn, is gestart met het zoeken van informatie. Dit is gedaan door het internet te raadplegen. Verder is door meerdere leden uit de projectgroep contact gezocht met verschillende bedrijven om te weten te komen of deze bedrijven al een manier voor het tussentijds testen bedacht hadden.
Resultaat
Uit het onderzoek is gebleken dat er vier medische weegschalen zijn. Verder is gebleken dat een apparaat is ontwikkeld tussentijds kan testen zonder gebruik te maken van gewichten. Dit apparaat werkt door druk uit te oefenen op de weegschaal, wanneer een handwiel wordt aangedraaid. De druk wordt door het apparaat omgerekend naar een gewicht wat te zien is op een display. Deze kar moet handmatig worden aangedraaid. Dit project heeft dan ook nog een tweede uitkomst, namelijk een multidisciplinair vervolgproject in het tweede jaar met verschillende opleiding van Hogeschool Rotterdam.
Opleiding(en)
- Mens en Techniek | Zorgtechnologie
Type
Project
Aan dit project werkten mee
Abdu Abdirahman, Souhail Benmousa, Pascalle Heertjes, Paulus van der Ree, Nafisa Yusuf
Begeleider(s)
Raoul Nielen