Menu Zoeken English

Lighthouse

Microsoft

Windows Phone app om te kunnen communiceren in noodsituaties

Vraagstelling

In sommige noodsituaties is conventionele mobiele communicatie niet mogelijk. Zo valt er bijvoorbeeld te denken aan stroomuitval, overbelasting van netwerken of een overheid die het internet uitschakelt. Omdat deze middelen allemaal afhankelijk zijn van derden, zijn ze kwetsbaar of privacygevoelig. Onze onderzoeksvraag is daarom: Is het mogelijk om een communicatiesysteem op te zetten dat niet afhankelijk is van derden en in noodsituaties te gebruiken is?

Aanpak

Met behulp van een Windows Phone 8 willen we een systeem ontwikkelen dat met behulp van Bluetooth een peer-to-peernetwerk kan opzetten en berichten op een anonieme manier kan verspreiden over alle gebruikers van het netwerk

Resultaat

We hebben een app gemaakt voor de Windows Phone die berichten uit kan sturen naar alle gebruikers die zich in het bereik van het toestel bevinden. Op hun beurt zullen deze gebruikers het bericht ook weer doorsturen naar anderen. Via deze methode kunnen berichten verspreid worden over regio's, zonder dat de gebruiker daar iets voor hoeft te doen en zonder gebruik te maken van conventionele netwerken. Verder is het mogelijk om anonieme berichten te sturen. Met deze app hebben wij meegedaan aan de Microsoft Imagine Cup en zijn wij op de 4e plaats geƫindigd.

Opleiding(en)

  • Communication and Multimedia Design
  • Informatica

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Li Li Yu, Marco van Noord, Kroon Oswin, Lugt van der Peter

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen