Menu Zoeken English

Oprichting consultancy

Jennifer Schoenmaker

Studenten richten eigen business consultancy op, voor ondersteuning bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van Management Economie en Recht.

Vraagstelling

Voor onze minor moesten wij een consultancy bedrijf oprichten. Consilium Partners bestaat uit zeven studenten van de opleiding Management, Economie en Recht. Wij hebben ons onder andere moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een website moeten bouwen, zakelijke rekening moeten openen en houden ons momenteel bezig met alle zaken die ervoor kunnen zorgen dat er een gezond consultancy bedrijf zal ontstaan, dat al zijn klanten van dienst is met een kwalitatief goed advies.

Aanpak

Wij hebben al een aantal acquisitiegesprekken gehad, offertes geschreven en e-mail contact gehad met diverse klanten. Na het voeren van een kennismakingsgespek, kiezen wij ervoor om eerst als groep te brainstormen over een probleem, zodat we ons onderzoek zo compleet mogelijk kunnen gaan uitvoeren. Na het brainstormen schrijven we een complete offerte, met een aantal mogelijke oplossingen voor de klant in verschillende prijsklassen. De klant kiest dus zelf voor een bepaald eindproduct en de daarbij behorden prijs.

Resultaat

Wij zijn momenteel bezig met vier potentiƫle externe klanten, die ons de volgende opdrachten aanbieden: 1. Groot marktonderzoek en marketingplan; 2. Personeelshandboek; 3. Marktonderzoek en interne procesanalyse; 4. Groot marktonderzoek. Daarnaast hebben we ook voor een aantal opdrachten die via school worden aangeboden een aantal offertes geschreven. Voorbeelden hiervan zijn: 1. Het uitvoeren van maximaal 300 subsidiescans 2. Een interne en externe analyse van een adviesbureau.

Opleiding(en)

  • Bedrijfskunde MER

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Jennifer Schoenmaker

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen