Menu Zoeken English

Pressure Cooker: uitdagingen in de zorgsector

Hogeschool Rotterdam

Zes teams werkten aan zes uitdagingen waar de zorgsector in de komende twee decennia voor staat.

Vraagstelling

Pressure Cooker is een project waarbij studenten, docenten en professionals, een week lang met elkaar aan de slag gingen met het thema zorg. Zes teams werkten aan zes uitdagingen waar de zorgsector in de komende twee decennia voor staat. Pressure Cooker is een methode waarbij deelnemers uit allerlei disciplines kennis en expertise inzetten om oplossingen te vinden voor diverse casussen.

Aanpak

In juli 2009 stond de RDM campus op Zuid in het teken van Pressure Cooker. Studenten, docenten en professionals zijn hier vijf dagen bij elkaar. Ze volgde een intensief programma. De dag begon met een inspiratiesessie. Daarna gingen de teams aan de slag met hun eigen deelthema. ’s Middags werd er geluncht, daarna ging iedereen weer verder met zijn eigen team.

Resultaat

Pressure Cooker is een goede manier om vorm te geven aan het OIIO-beleid van Hogeschool Rotterdam: Ouside In, Inside Out, de praktijk het onderwijs in halen en de resultaten teruggeven. De gedachte van Pressure Cooker is dat er vervolgstappen komen in de vorm van studentenprojecten, stages en onderwijs. Opvallend was dat tijdens Pressure Cooker het verschil tussen student, docent en professional wegviel.

Type

Afstuderen

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen