Menu Zoeken English

Ik ben LHBTI'er

Hogeschool Rotterdam heeft een actief LHBTI+ netwerk, HR Pride! Samen vieren we onze diversiteit en leren we meer over belangrijke LHBTI+ thema’s. Wij bieden coaching én een netwerk van waaruit we activiteiten organiseren.

Op Hogeschool Rotterdam vieren we diversiteit. Maar soms is het leven als LHBTI+’er ook lastig. Twijfel je over je gender of geaardheid? Vind je het moeilijk om mensen in je omgeving erover te vertellen (coming out)? Krijg je vervelende reacties in je (leer)omgeving? Of spelen religie, achtergrond of afkomst een rol in de acceptatie van je geaardheid of genderidentiteit?

Veilige leeromgeving

Je staat niet alleen. Bij de studentenwelzijnsadviseurs kan je terecht als je je verhaal kwijt wilt of samen met iemand wilt nadenken over hoe je een prettige, veilige studie-omgeving kan creëren. Je kunt persoonlijke begeleiding krijgen, bijvoorbeeld door een peercoach, een student met vergelijkbare ervaring als jij. Samen kijken jullie waar je behoefte aan hebt en wat jij nodig hebt om jezelf te kunnen zijn. Ons peercoachteam tref je ook op de borrels, als je eens laagdrempelig wilt kennismaken.

Activiteiten

We organiseren regelmatig events die misschien interessant zijn voor jou. Bij onze activiteiten ontmoet je studenten en medewerkers die zelf LHBTI’er zijn of HR Pride en de LHBTI+ community een warm hart toedragen. Ook zijn de LHBTI+peercoaches van Studentenwelzijn bij de events aanwezig.

Er worden lezingen en gespreksavonden georganiseerd waar je meer kan leren over LHBTI+ onderwerpen of ervaringen kan delen. Ook organiseren we in september met andere onderwijsinstellingen een conferentie tijdens de Rotterdam Pride en staan we stil bij belangrijke dagen voor de LHBTI+community als Coming Out Day (11 okt), IDAHOT (17 mei) en Paarse Vrijdag (10 december 2021).

Rotterdam Pride Week @ Hogeschool Rotterdam

 De Rotterdam Pride Week staat voor de deur. Samen met het nieuwe platform INCLUDED heeft HR Pride een mooi programma samengesteld. Doe Mee! Meld je snel aan voor (één van) de activiteiten.

 Pride March

Vast onderdeel van de Pride Week is de Pride March, een protesttocht door de stad. De sfeer is vrolijk, maar de boodschap serieus: Rotterdam moet veiliger en inclusiever. Loop mee met een groep namens Hogeschool Rotterdam. Aansluitend kan het Roze Zaterdagfestival op de Coolsingel bezocht worden.

Zaterdag 18 juni | 11:00 -14:00 uur | Willemskade (startpunt) | AANMELDEN

Pride Panel

What does it mean to be queer? Die vraag leggen we voor aan een divers panel van de LGBTQIA+ community op de hogeschool. Wat betekent het om queer te zijn op school, op je werk, op de voetbaltribune? Elk van de panelleden zet zich op eigen wijze in voor de community. We vragen hen naar hun drive en ervaringen.

Dinsdag 21 juni | 17:00 – 19:00 | RAcafé (Paviljoen locatie Museumpark) | AANMELDEN

Paint & Sip

Time for some fun! Onder het genot van hapjes, drankjes en muziek, zullen we iconische figuren uit de queer geschiedenis schilderen. Een leuke manier om mensen binnen de community te ontmoeten.

Woensdag 22 juni | 16:30 – 20:00 | Binnentuin Museumpark | AANMELDEN

Conference ‘Pride in Practice’

Rotterdam Pride organiseert een inhoudelijke conferentie over inclusiviteit en veiligheid in het onderwijs. Hoe ga je als onderwijsprofessional om met toenemende seksuele en genderdiversiteit? Hoe bied je een veilig onderwijsklimaat? De conferentie bestaat uit verschillende sprekers en workshops. Studenten en medewerkers van Hogeschool Rotterdam kunnen via HR Pride gratis deelnemen.

Donderdag 23 juni | 14:00 – 16:30 | Kunsthal Rotterdam | AANMELDEN

Over ons

INCLUDED is een nieuw community platform voor en door studenten. De community streeft naar een inclusieve Hogeschool Rotterdam. Dat doen zij door ruimte te geven aan de ongehoorde verhalen van studenten om racisme, discriminatie en inclusie bespreekbaar te maken. Met het delen van kennis en ervaringen wil INCLUDED bewustzijn creëren, mensen met elkaar verbinden en iedereen zich thuis laten voelen op de hogeschool. Heb jij een verhaal dat jij wil delen? Of wil je simpelweg meer weten over INCLUDED? Volg hun op Instagram (@included.hr), bezoek de website (www.hr.nl/included) of neem contact met hun op via included@hr.nl

LHBTI+ Netwerk ‘HR Pride’

Wil je op de hoogte blijven of meedenken over onze activiteiten? Meld je dan aan voor de maillijst van het HR Pride netwerk. Ook zoeken we geregeld nieuwe peercoaches of kernteamleden. We zijn een diverse, creatieve groep die zich graag inzet voor een studeer- en werkomgeving waarin ieders gender en geaardheid geaccepteerd wordt.

Meld je aan

Linkjes voor meer informatie

Spreekt dit je aan? Wil je in contact komen met een peercoach, meedenken over activiteiten of gewoon eens je verhaal kwijt? Neem contact op met Leonie van Staveren. Zij helpt je dan verder. 

🍪

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Instellen