Menu Zoeken English

Ik ben mantelzorger

Ben je mantelzorger? Zorg je voor een naaste? Of heb je zorgen om iemand?Op deze pagina lichten we toe wat vanuit de hogeschool aan hulp en ondersteuning mogelijk is.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is alle hulp die je biedt aan een hulpbehoevende uit jouw directe sociale omgeving. Mantelzorg is niet-beroepsmatige en niet-gefinancierde zorg voor een bekende uit de familiaire/sociale kring met wie al een persoonlijke relatie bestond bij aanvang van de zorgrelatie. Mantelzorg kan bestaan uit verschillende activiteiten, waaronder het huishouden doen, wassen en aankleden, geldzaken regelen, enzovoort.

Extra ondersteuning?

Op Hogeschool Rotterdam vind je als mantelzorger persoonlijke begeleiding en coaching bij de afdeling Studentenwelzijn. De studentenwelzijnsadviseurs bieden een luisterend oor en informatie en advies over hoe jij je studie kunt combineren met zorgtaken. We bieden ondersteuning op onderwerpen als balans tussen studie en zorgtaken, grenzen aangeven en hulp leren vragen. Afhankelijk van je vraag kijken we waar je behoefte aan hebt. 

Mantelfoon

Zorg jij langdurig voor een naaste en heb je een brandende vraag, kom je ergens niet uit of wil je simpel weg je hart luchten?

Netwerk

Via de studentenwelzijnsadviseurs kun je gekoppeld worden aan een medestudent (peercoach) die zelf ook mantelzorger is. Of we koppelen je aan een student die je kan helpen bij het maken van een planning. Een leuke manier om ervaringen uit te wisselen!

Zelf aan de slag: Mirro

Vind je het prettiger om zelfstandig (en anoniem) aan je balans te werken tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf? Dat kan ook. Ga aan de slag met de online workshop Gezond zorgen van Mirro.

Start de online workshop  

Studievertraging?

Neemt de zorg voor een ander zo'n grote plek in in je leven dat je studie eronder lijdt? Mis je bijvoorbeeld veel lessen omdat je je moeder wekelijks naar het ziekenhuis moet brengen of lukt het je niet om thuis aan je studie te werken? Neem dan direct contact op met een decaan. Die denkt met je mee en kan indien nodig een advies uitbrengen aan de opleiding om rekening te houden met je situatie. 

Heb je vragen? Plan een afspraak of loop langs bij je decaan

Handige websites

Op deze pagina's is nuttige informatie te vinden voor jonge mantelzorgers:

Wil je meer informatie over het netwerk van mantelzorgers bij Hogeschool Rotterdam? Suzanne Melfor helpt je dan verder.

🍪

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Instellen