Menu Zoeken English

Ik heb psychische klachten

Snel in paniek raken, je (faal)angstig voelen, weinig concentratie, slecht slapen, geen overzicht houden, maar ook symptomen van een depressie, angststoornis, of andere psychische problemen. Logisch dat die het studeren lastig(er) kunnen maken. Lees hier wat je kunt doen om toch zo goed mogelijk te studeren.

Hulp bij psychische klachten

Heb je bijvoorbeeld psychische klachten en beïnvloeden die je studie? Maak dan een afspraak met een studentendecaan. Wij kunnen samen met jou een plan maken over wat je kunt doen om die klachten te verminderen. Bijvoorbeeld door hulp te krijgen via de huisarts, via de praktijkondersteuner van de huisarts. Maar wij kunnen je ook aanmelden voor een keuzevak als er al bekend is wat er speelt, maar je extra tools nodig hebt om toch te kunnen studeren.

Extra ondersteuning

Een decaan kan je helpen met een goed plan van aanpak, maar kan ook voorzieningen voor je adviseren. Als je bijvoorbeeld door je depressieve klachten veel moeite hebt met concentreren, helpt het je misschien om tijdelijk extra tentamentijd te krijgen. Of wanneer je in therapie bent en daardoor onderwijs mist, kan het handig zijn om lessen bij een andere klas te volgen of een vervangende opdracht te maken.

Zelf aan de slag

Misschien ben jij niet zo’n prater en vind je het prettiger om zelfstandig en anoniem bezig te zijn. Dan zijn de online workshops van Mirro wel wat voor jou. Volg bijvoorbeeld de module 'Somberheid' of 'Piekeren' en kijk of het jou iets oplevert! Bekijk alle online workshops

Lukt het studeren niet (meer) door je psychische klachten?

Kom dan ook langs de decaan. De decaan kan je helpen met de beslissing (tijdelijk) te stoppen met je studie , en kan onderzoeken of je in aanmerking komt voor een voorziening aangaande je studiefinanciering, zoals een verlenging van je prestatiebeurs of een kwijtschelding van (een deel van) je studieschuld.

Studentenwelzijn biedt ook activiteiten aan tegen psychische klachten! Bekijk ze hier.

Heb je vragen? Plan een afspraak of loop langs bij je decaan

🍪

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Instellen