Menu Zoeken English

HR Research Drive

Gegevensopslag tijdens onderzoeksproject

Hogeschool Rotterdam heeft de zorgplicht om een onderzoeksinfrastructuur te verzorgen waarin goed databeheer de regel is en wordt gefaciliteerd. Voor het opslaan van onderzoeksgegevens tijdens een onderzoeksproject kunnen onderzoekers gebruik maken van HR Research Drive.

Nederlandse gedragscode

De Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit vraagt van de onderzoeker om een zorgvuldig beheer van de onderzoeksgegevens tijdens het onderzoek. Door gebruik te maken van HR Research Drive kan Hogeschool Rotterdam hieraan voldoen.

HR Research Drive

HR Research Drive is een online cloud omgeving ontwikkeld door SURF, waarin onderzoeksgegevens kunnen worden opgeslagen en gedeeld met ondersteuning van de datasteward. Veilig, betrouwbaar en volgens de AVG-richtlijnen.

Gebruik geen andere opslag!

Gebruik geen andere opslagmogelijkheid, ook niet tijdelijk. Externe harde schijven, USB-sticks, Dropbox, via de e-mail, in een andere Cloudapplicatie, etc. mag je niet gebruiken. Deze opslagmedia beschermen de data onvoldoende. De netwerkmappen op de servers van Hogeschool Rotterdam zullen op termijn verdwijnen.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen