Menu
    English

    Doel Delfland

    Welkom in onze lwg-kraam

    Bij DOEL Delfland helpen we mensen met relatief eenvoudige, ernstige of meerdere psychische stoornissen in de regio’s Rijnmond en Haaglanden. Dagelijks zorgen wij ervoor dat cliënten stukje bij beetje de regie over hun leven weer in eigen handen nemen. Dit doen we uiteraard niet alleen, maar dit is het uiteindelijke doel van al onze collega’s. Kom jij als stagiair bij ons een kijkje nemen? Bij DOEL Delfland denken we in mogelijkheden, we helpen mensen het leven weer op te pakken en samen met anderen actief bezig te zijn. We bieden begeleiding bij dagbesteding of naar werk. We bieden woonbegeleiding bij mensen thuis of in onze beschermde woonvorm. Bij GGZ Delfland zijn wij een inclusieve werkgever, wat inhoudt dat wij niet alleen voor onze cliënten zorgen, maar ook voor onze collega’s en uiteraard voor jou als stagiair! Komend schooljaar starten we met een leerwerkgemeenschap bij Doel Delfland. Je krijgt bij ons de gelegenheid om mee te kijken, leren en werken in de praktijk. Ook zijn wij erg benieuwd naar de ideeën die jij meebrengt. Daarom ben jij van harte welkom bij ons! Mogen wij voor jou zorgen?

    Bekijk de vacature(s):

     

    Kliniek informatie 24-25.pdf

    Beschermd wonen informatie 24-25.pdf

    Ambulant begeleider informatie 24-25.pdf

     

    Ervaringen van (oud) stagiaires

    Oud stagiare Yasmine: Zorg- en activeringscoach i.o.

    "Wanneer je stageloopt bij GGZ-Delfland als zorg- en activeringscoach is elke dag weer anders. Als zorg- en activeringscoach i.o. begeleid ik mensen met een relatief eenvoudige, ernstige of meerdere psychische stoornissen op één of meer levensgebieden. Dit is een vorm van ambulante begeleiding.  Elke client heeft een eigen hupvraag, dit maakt dat de begeleiding er bij elke client anders uit ziet. Dit vraagt van jou als stagiaire dat je instaat bent om aan te sluiten bij de client en de begeleiding hierop aan te passen. Mijn ervaring binnen GGZ-Delfland is dat je als stagiaire op een hele fijne plek terecht komt, waarin je op een rustig tempo kennis mag maken met de organisatie, je collega’s, de cliënten en de verschillende werkzaamheden."


    Oud stagiare Niki: Jeugdpreventieteam

    "Het leuke aan stage lopen bij GGZ Delfland vind ik, is dat je door middel van de LWG direct een breder beeld krijgt van een GGZ-instelling. Jij kiest zelf welk plekje jij daarbinnen het liefst wilt bekleden, maar samen leer je het geheel kennen. Zelf heb ik voor het Jeugdpreventieteam gekozen, omdat het helpen voorkomen van (complexe) problemen mij meer aantrekt dan het genezen/herstellen ervan. Samen met mijn begeleiders organiseer ik verschillende trainingen om jongeren tools te geven, zodat zij beter met hun spanning leren omgaan. Ook het leren ervaren van grenzen en deze kunnen aangeven is hier onderdeel van. Op deze manier werken we aan de weerbaarheid van de jongeren/scholieren zodat zij met meer vertrouwen in zichzelf aan de middelbare school/vervolgopleiding kunnen beginnen."

    Oud stagiare Kay: Begeleider beschermd wonen

    "Wij begeleiden kwetsbare mensen bij het ontwikkelen van hun zelfredzaamheid. De hulpverlening richt zich op het waarborgen van de autonomie en verdere stimulering van eigen kracht. Tijdens dat ontwikkelproces behoudt het team van ambulante begeleiders een kort lijntje met de cliënten, zij zijn aanwezig bij de uitdagingen en overwinningen die de client meemaakt.

    BW+ moedigt ze aan en heeft een presente benadering. Elke client is uniek, de achterliggende hulpvraag is anders en hetzelfde geldt ook voor hun krachten en kwaliteiten. Het is aan de professionals om die sterktes en zwaktes te verkennen zodat het individu zichzelf optimaal kan ontplooien. Het is maatwerk én samen sta je sterk.

    Tijdens een dagdienst heb je verschillende huisbezoeken bij de cliënten thuis. Je gaat in gesprek met de cliënten, vraagt naar hun stemming en evalueert gezamenlijk diens persoonlijke doelen. Daarnaast begeleid je de cliënten bij hun persoonlijke doelen. De cliënten worden uitgedaagd om hun eigen draai aan het traject te geven doordat zij zelf de regie over hun doelen hebben. De ambulant begeleiders bieden daarbij de nodige ondersteuning en sturing. Mocht een client bijvoorbeeld een onderliggende behoefte hebben aan meer sociale contacten, dan is het aan de begeleider om dit te signaleren en daar op in te spelen. Dit vraagt van de begeleider een kritische en onderzoekende houding en aandacht te hebben voor de signaleren en behoeftes van de client. Externe doelen worden dus niet opgelegd, maar juist aangepast aan het specifieke karakter van de cliënt. Het is bovendien ons uitgangspunt om elke kleine stap te waarderen, want niks is vanzelfsprekend. We leggen daarbij graag de focus op wat goed gaat!

    Na elk huisbezoek rapporteer je jouw objectieve waarnemingen en subjectieve vermoedens. Tenslotte bespreek je tijdens de overdracht alle bijzonderheden vanuit je dienst. Dit is in het kort hoe een dagdienst er uit kan zien van een ambulant begeleider, al is het elke dag anders!"