Menu
    English

    Horizon

    Welkom in onze lwg-kraam

    Bij Horizon Jeugdzorg werken we met het hele gezin aan ontwikkeling en gedragsverandering. Iedere dag zetten onze collega’s zich in voor jongeren en hun ouders. We kijken wat er nodig is voor de behandeling die als doel heeft een duurzame thuissituatie voor iedereen te creëren.

    Hoog specialistisch aanbod Horizon

    Soms is het zo dat jongeren te maken hebben met multi-problematiek. Verschillende sociale en/of psychische issues maken behandeling complex. Dan biedt Horizon ook hoog specialistisch aanbod op maat.

    Bekijk de vacature(s):

     

    Stagiaire Richelle File leidt je rond door de Bergse Veldschool. Daarbij gaat ze ook in gesprek met twee andere stagiaires: Nashla en Zoe, leerkracht Coco en social worker Charley Meyer. 
    Zo krijg je een aardige indruk van waar je stageloopt en met wie! Charley kom je ook tegen in de LWG want ze is lwg-begeleider.

     

    Zorg

    Als pedagogisch medewerker behandel, begeleid en observeer je kinderen op de behandelgroep. Je werkt in de onregelmatigheid, wat betekent dat er 24 uur per dag iemand aanwezig is op de groep, ook in weekenden en op feestdagen. Zo ben je er wanneer de kinderen opstaan, wanneer de kinderen zich klaarmaken voor school tot het moment dat je de kinderen instopt om naar bed te gaan. Er slaapt ook iedere nacht een pedagogisch medewerker op de groep die de kinderen in ochtenden begeleid in het naar school gaan. Na schooltijd begeleid je de kinderen in het (samen) spelen. Tussendoor kook je, was je en eet je met de kinderen.  

    Buiten het contact met de kinderen en de huishoudelijke taken, heb je als pedagogisch medewerker contact met ouders. Ook monitor je het behandelplan van de kinderen door behandelplannen, verslaglegging en observatieverslagen te schrijven. (iHUB-opleidingscentrum, 2019).   

    Groepswerk in de residentiële zorg is enorm gevarieerd. Je bent net een duizendpoot: je bent opvoeder, verzorger, contactpersoon, schoonmaker, activiteitenbegeleider, een schouder om op te huilen en vaak ook een bliksemafleider (van verdriet of woede). Dit is iets wat je door het jaar heen steeds meer zult gaan leren. 

    Het stagejaar is eigenlijk opgedeeld in twee delen. Het eerste half jaar is een vrij oriënterende fase, zodat de kennis en ervaring wordt opgebouwd om vanaf de tweede helft van het jaar steeds zelfstandiger taken kunt gaan uitvoeren. Aan het eind van het jaar kan je in het team meedraaien als beginnend professional. 

     

    School 

    Op school ben je als Stagiaire Social Work gekoppeld aan een leergroep met een bepaalde kenmerken. Binnen de school hebben we de volgende groepen:

    • Gemengde groep (internaliserend en externaliserend), groep 2/3.
    • Externaliserende groep 4/5
    • Externaliserende groep 6/7/8 Praktijk.
    • Externaliserende groep 6/7/8
    • Autisme structuur groep 3/4/5
    • Autisme structuur groep 6/7/8
    • Behandeling en Onderwijsgroep. Alle leeftijden.
    • Besloten groep Gezintotaal, samenwerking met Jeugdzorg +
    • Besloten groep Trauma en Hechting, samenwerking met Jeugdzorg +
    • Besloten groep stabilisatie en observatie, samenwerking met Jeugdzorg +

    Jouw taak als Social Worker is het behandelen, begeleiden en observeren van je kinderen in de schoolse setting. Dit houdt niet in dat je met schoolwerk bezig gaat zijn, juist binnen deze setting waar er veel gevraagd wordt van de kinderen is er veel te bereiken op sociaal emotioneel gebied en binnen de gedragsverandering. Je werkzaamheden zijn aansluitend bij de doelgroep en super gevarieerd. We merken dat de stagiaires hierin ook eigen interesses kunnen opzoeken en dit kunnen versterken binnen de LWG.

    Naast de LWG werk je tijdens je stage ook samen met het klassenteam. Deze bestaat uit de leerkracht of leerkrachten en de onderwijsassistent(en). Met je team ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de kinderen in jouw groep. Je bent veel met elkaar in gesprek, aan het nabespreken, aan het afstemmen en je neemt ook deel aan de cursussen en vergaderingen die voor het gehele team zijn. Het team van de Bergse Veldschool is heel open en staat altijd voor je klaar, je bent meer dan welkom.

    Het stagejaar is eigenlijk opgedeeld in twee delen. Het eerste half jaar is een vrij oriënterende fase, zodat de kennis en ervaring wordt opgebouwd om vanaf de tweede helft van het jaar steeds zelfstandiger taken kunt gaan uitvoeren en je mee kan gaan draaien in het team als beginnend professional. Daarbij is het zo dat je binnen de school een stabiel rooster draait: je werkt maandag en dinsdag van 8.00 – 15.30, woensdag van 8.00 – 13.30 en donderdag begin je de dag om 8.00 in de klas en heb je in de loop van de dag LWG.