Bekijk de vacature(s):
Dit doen wij vanuit onze humanistische kernwaarden:
- Wij werken samen aan de ontwikkeling en invulling van de eigen regie.
- Wij nemen verantwoordelijkheid voor onszelf en voor andere mensen.
- Wij voelen ons gelijk aan en verbonden met andere mensen in de samenleving.
Homerun biedt trajectbegeleiding op maat aan mensen met een licht verstandelijke beperking vanaf 16 jaar die problemen hebben met verschillende onderdelen van het leven. Eén vaste begeleider kijkt samen met de cliënt wat er nodig is om weer grip op het leven te krijgen.
Vaak worden mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) overschat door hun omgeving. Dat komt omdat hun beperking meestal niet op het eerste oog zichtbaar is. Een gevolg daarvan is vaak dat ze niet goed kunnen meekomen op school of op het werk. Daarnaast zijn mensen met LVB vaak kwetsbaar voor manipulatie. Dat zorgt ervoor dat ze voor relatief veel problemen zorgen in de directe omgeving en in de maatschappij. Op meerdere gebieden hebben zij dus begeleiding nodig, maar deze multiproblematiek is meestal te complex om alleen door het (eigen) netwerk of wijkteam aangepakt te worden. Met andere woorden: mensen met LVB vallen – wat begeleiding betreft – vaak tussen wal en schip. Daarom kunnen ze bij Homerun terecht voor een integraal traject waarin ze de juiste hulp krijgen. Samen werken we aan een beter toekomstperspectief!
Meer informatie op www.humanitas-homerun.nl
Ondersteuning op maat
De cliënten doorlopen een afgebakend traject, dat bestaat uit vier stappen (de honken). Dit traject is afgestemd op de zwaarte van de problematiek. Van licht tot zwaar, maar ook forensische zorg. Wij bieden zowel ambulante begeleiding als woonbegeleiding in Homerunhuizen. Ieder honk bevat persoonlijke doelen en is een stap dichter bij zelfstandigheid. Het traject is dus voor iedereen anders. Als honk 4 is bereikt en er is geen ondersteuning meer nodig, dan slaat de cliënt een Homerun en leidt zijn leven zelfstandig en/of met hulp van zijn netwerk.
Gelijkwaardigheid en eigen verantwoordelijkheid
Wij vinden het belangrijk dat de (jong)volwassenen zelf actief meewerken aan het werken aan een betere toekomst. We zijn er wanneer het nodig is, bijvoorbeeld bij moeilijke afspraken bij instanties of ter ondersteuning bij het zoeken naar werk. Maar wat ze zelf kunnen, doen ze ook helemaal zelf. Gaan ze toch weer in de fout? Dan kijken we samen hoe we dat een volgende keer voorkomen.
Benieuwd hoe de begeleiding bij Homerun in zijn werk gaat in de praktijk? Lees hier diverse Homerun ervaringsverhalen.
Of check deze video voor een voorbeeld van een begeleidingstraject vanuit het team Forensische zorg: