Menu
    English

    Mission: Transition 23 april, Klimaatstress

    Klimaatstress

    Tijdens Mission: Transition - Klimaatstress gaan we dieper in op de psychologische mechanismen die een rol spelen bij het erkennen, begrijpen en omgaan met de klimaatcrisis. Het klimaatbewustzijn groeit, maar toch merken we vaak dat radicale verandering moeilijk te realiseren is. Rinus de Regt en Jochem Bukman werken deze middag aan het creëren van bewustwording en het verkennen van handelingsperspectieven waardoor we samen werken aan betere mentale welzijn en aan een duurzamere toekomst.

    Locatie en tijd

    La Plaza (op locatie Academieplein van Hogeschool Rotterdam), van 16.00 tot 18.30 uur.

    Jochem Bukman
    Jochem staat al ruim 10 jaar voor groepen mensen, en hij houdt zich vooral bezig met de toekomst van de psychologie. Hij gaat vanuit nieuwsgierigheid voor verbinding. Of dat nu bij een-op-een gesprekken is, of in trainingen. Vanuit zijn achtergrond in de organisatie, en klinische psychologie, richt hij zich vooral op de jongste generatie. Jochem is actief als Klimaatpsycholoog bij Stichting Klimaatpsychologie. Als klimaatpsycholoog hebben vooral de oorzaken en consequenties van de klimaatcrisis op de mentale gezondheid van jongeren zijn interesse. Want hoe kan je jouw gedrag aanpassen of verbeteren en beter omgaan met de emoties die het gevolg zijn van de klimaatcrisis. Klimaatstress komt meer voor dan je denkt. Voor Millieudefensie is hij beschikbaar als vrijwillig psycholoog. Daar biedt hij laagdrempelige (online) sessies aan voor leden die klimaatstress ervaren.

    Rinus de Regt
    Rinus de Regt is docent Photoshop, Beeld en Creatieve vaardigheden bij de Rotterdam Academy, Hogeschool Rotterdam. Samen met collega docent Martijn Houtkamp (Grafisch Lyceum Utrecht) maakte hij naar aanleiding van het boek Betekeniseconomie, geschreven door Kees Klomp, het stripboek "Alles naar de Tyfus". Zij geven hierin op humorvolle en tegelijkertijd ook kritische manier antwoord op de vraag; Hoe begin je een gesprek met studenten over betekenisvol ondernemen, klimaatcrisis of systeemverandering? Het werk zit vol verhalen, voorbeelden en handvatten. Zo leer je hoe je een dialoog kan starten over wat er in de wereld gebeurt, maar ook hoe je met emoties die deze wereldgebeurtenissen opwekken zoals ‘machteloosheid of woede’ om kan gaan.