Onze organisatie
Willem de Kooning academie is een internationaal toonaangevende academie voor bachelor- en masteropleidingen in media, kunst, design, vrije tijd en kunsteducatie. Naast kunstonderwijs biedt de academie ook onderwijs gericht op ondernemerschap, organisatie en productie in de creatieve industrie. De missie en visie van WdKA zijn gericht op het ontwikkelen van nieuwe ideeën over de relevantie van de kunstenaar, educator, producent of ontwerper en om onze studenten te helpen de artistieke professionals te worden die met een kritische visie, energie en zorg zullen reageren op de wereld van morgen. WdKA is een grote academie die toch klein aanvoelt in de manier waarop teams van docenten en studenten samenwerken. Veiligheid, nieuwsgierigheid en ambitie zijn waarden die worden gekoesterd. Met ongeveer 400 collega's geeft WdKA onderwijs aan meer dan 2500 studenten.
De WdKA kent een kwaliteitszorgsystematiek die deels wordt gestuurd door landelijke initiatieven en door Hogeschool Rotterdam, zoals de Nationale Studentenenquête, de Kunstenmonitor en het Werkbelevingsonderzoek, en deels bestaat uit interne kwaliteitszorginstrumenten zoals de Student Advisory Panels. In de komende periode ligt de aandacht van het werk, naast uitvoering geven aan de kwaliteitsmetingen, bij de samenwerking binnen onze academie om processen goed te laten verlopen en bij het uitwerken en verbeteren van de gehele Plan-Do-Check-Act cyclus. Ook accreditaties zijn een belangrijk onderdeel van het werk. Het takenpakket is zowel uitvoerend als beleidsvoorbereidend.
Wat ga je doen?
Als kwaliteitszorgmedewerker werk je nauw samen met je directe collega’s van de staf en het team onderwijslogistiek, met course leaders en met de onderwijsorganisatie. Je geeft uitvoering aan de kwaliteitszorg van het onderwijs en ondersteunt de ontwikkeling van beleid. Je stelt je proactief op, denkt in oplossingen, stemt goed af met de onderwijsmanagers en hebt gevoel voor de omgeving waarin je werkt. Je hebt hierbij de volgende taken en verantwoordelijkheden:
- Het ondersteunen, borgen en bewaken van de kwaliteitszorg (PDCA-)cycli op organisatieniveau als geheel alsmede de opleidingen.
- Sturen op de voorbereiding van en meewerken aan evaluaties voor opleidingen (docent-, cursus-, project-, stage-, afstuderen- en/of alumni) alsook het organiseren, voorbereiden en/of coördineren van WdKA-brede en/of landelijke onderzoeken, zoals Nationale Studenten Enquête (NSE), Werkbelevingsonderzoek, Keuzegids. Inclusief het verzorgen van rapportages (duiding en analyse) a.d.h.v. o.a. de landelijke onderzoeken en zorgdragen voor onderlinge samenhang hiertussen.
- Het verzorgen van reguliere managementrapportages t.b.v. de opleidingen op het gebied van onderwijs, kwaliteit, studenttevredenheid.
- Het monitoren van en bijdragen aan de totstandkoming van kwaliteitsprocessen (o.a. de Hogeschoolgids) en zorg dragen voor het optimaal verlopen van deze processen.
- Het organiseren, voorbereiden, meewerken en/of coördineren van audits en visitaties.
- De rol van secretaris/notulist vervullen bij diverse overleggen en actief deelnemen in relevante netwerken.
Ben jij wie we zoeken?
Ben jij een medewerker kwaliteitszorg met gevoel voor data?
Als medewerker kwaliteitszorg werk je vanuit de PDCA-cyclus en weet daarop regie te voeren binnen de organisatie. Je adviseert directie en management bij het inrichten en uitvoeren van de cyclus en ondersteunt vanuit je expertise bij het uitzetten en analyseren van evaluaties.
Je hebt een data gedreven manier van analyseren en kunt resultaten van data-analyse inzichtelijk maken op niveau van het hele instituut alsmede afzonderlijke opleidingen. Samen met collega’s rondom studiesucces en langstuderen, je collega medewerker kwaliteitszorg en het onderwijs ontwikkel je een infrastructuur om studentroutes structureel te monitoren (student analytics). Je bent daarbij in staat cijfers te interpreteren, genoeg stelling te nemen/duidelijkheid te bieden om het gesprek erover te kunnen voeren en daarin met elkaar een stap verder te komen in de duiding en de analyse, waarbij de ruimte voor nuancering en andere inzichten gewaarborgd blijft.
Je bent in staat energie te brengen op data gedreven sturen, mensen mee te nemen in wat data, managementinformatie en dashboards te bieden hebben en je kunt de behoeften van het onderwijs vertalen naar welke sturingsinformatie er nodig is.
Wat neem jij aan talenten en vaardigheden met je mee?
- Je bent organisatiesensitief en in staat om vragen en behoeften in de organisatie op te halen op het gebied van kwaliteitszorg, evaluatie en sturingsinformatie.
- Je bent goed bekend met (kunst)onderwijs en met competentiegericht en projectmatig onderwijs.
- Je bent pro-actief, initieert evaluatie en monitoring op belangrijke vraagstukken en kunt zelfstandig onderzoek uitvoeren.
- Je bent adviserend sterk en geeft (on)gevraagd advies op zowel operationeel- als managementniveau, ter verbetering van ons onderwijs en onze organisatie.
- Je bent een verbinder en zorgt ervoor dat jullie werk geborgd is op verschillende niveaus in de organisatie.
- Je beschikt over een breed palet van analysemethoden (van kwalitatief tot data-analyse), waarbij de methode altijd dienend is aan de behoeften in de organisatie.
- Je kunt complexe materie begrijpelijk uitleggen en presenteren, in woord en schrift, of in de vorm van dashboards en infographics; dit kun je zowel in het Nederlands als ook in het Engels.
- Je bent in staat werk te prioriteren en inhoudelijke processen te coördineren.
Wat bieden we jou?
Een inspirerende werkomgeving waar je impact hebt op studenten, collega’s en het werkveld. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen €3.609,94 en €5.377,13 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je start met een tijdelijke aanstelling van een jaar (D4 contract CAO HBO)
Verder bieden we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%, een aantrekkelijke pensioenregeling en ruime mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Meer dan 50 vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk.
Wil je solliciteren?
Stuur ons je CV en je motivatie. Na een 1e brievenselectie volgen 2 gespreksrondes.
Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.
Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) is een voorwaarde om in dienst te kunnen treden evenals een geldige EU-werkvergunning als je van buiten de EU komt.
Vragen?
Voor nadere inhoudelijke informatie over deze vacature en de selectieprocedure kan je contact opnemen met Frank Verschoor (manager Bedrijfsvoering) via email: frank.verschoor@hr.nl
Sluitingsdatum: 6 maart 2025
Solliciteren kan alleen via onze eigen website.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.