Menu Zoeken English

Blij(f) praten!: een handreiking voor meer interactie met jonge kinderen op de groep en thuis met de aanpak Thuis in Taal

Publicatie van Kenniscentrum Talentontwikkeling
M.S. Pluijm,van der, M. Stuit | Andersoortig materiaal | Publicatiedatum: 01 oktober 2019
De taalomgeving thuis verschilt van kind tot kind. Sommige kinderen zijn van huis uit gewend om met volwassenen over van alles en nog wat te praten en ontvangen een rijk taalaanbod. Andere kinderen groeien op in een minder taalrijke omgeving. Vooral voor deze laatste groep kinderen kan het creëren van interactiemomenten helpend zijn voor de taalontwikkeling (zie ook het boekje Taal begint Thuis). Het promotieonderzoek Thuis in Taal levert beproefde handvatten op over wat werkt om de samenwerking met (doelgroep) ouders in de VVE te versterken en als leraar bij te dragen aan een taalrijke omgeving voor jonge kinderen. Deze handvatten zijn samengevat in zeven stappen (zie ook de handreiking Thuis in taal in zeven stappen).

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen