Menu Zoeken English

Logistiek Management deeltijd

 • Duur en startmoment

  2 jaar, september

 • Opleidingstype

  Deeltijd Associate degree, ook beschikbaar in voltijd

 • Taal

  Nederlands

Wil je verder in de logistiek? De Ad Logistiek Management deeltijd stoomt je klaar voor je volgende stap in de logistieke sector. Na twee jaar ben je vaardig in het managen van logistieke processen.

Ben jij graag bezig met het oplossen van logistieke knelpunten en vraagstukken? Ben je praktisch ingesteld en heb je een echte ‘hands-on’ mentaliteit? De Associate degree Logistiek Management deeltijd brengt jouw carrière een stap verder. Na deze tweejarige studie hebben logistieke processen voor jou geen geheimen meer.

Als logistieke man of vrouw richt jij je op het managen van logistieke processen. Je stuurt ze aan, signaleert knelpunten, analyseert problemen en je werkt verbeteringen uit en voert ze door. Bovenal blijf jij ook praktisch ingesteld en ‘hands-on’. Je krijgt dingen voor elkaar, maar wel op een gestructureerde manier.

Je kunt na het afronden van de Associate degree naadloos verder studeren bij de bachelor Logisitics Management. Deze kun je na het behalen van je Ad-diploma in 2 jaar halen. 

In samenwerking met de Dordrecht Academy wordt deze opleiding ook aangeboden in Dordrecht.

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen

Woon je in het buitenland? Vraag dan de brochure(s) aan via e-mail.

Logistiek Management deeltijd

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd?

  Onderwijsvisie

  Bij de opleidingen van Hogeschool Rotterdam voelt iedereen zich welkom en hoort iedereen erbij. Studenten en docenten kennen elkaar en weten elkaar te vinden. De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we het onderwijs.

  Kenmerkend voor het onderwijs van Hogeschool Rotterdam is de aandacht voor:

  • De kennisbasis van het beroep
  • Handelen in de beroepspraktijk
  • Je eigen professionele identiteit

  Al deze elementen komen steeds aan bod tijdens de opleiding. Studenten (en medewerkers) hebben invloed op de manier waarop dit gebeurt in medezeggenschapsraden

  Bij de start van je studie ligt de nadruk op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, maar direct komt ook de praktijk aan bod. Je leert reële beroepsvraagstukken aan te pakken, in samenwerking met medestudenten, docenten, professionals uit de praktijk en praktijkgerichte onderzoekers. Eerst krijg je veel begeleiding van je docent, later neem je steeds meer het heft in eigen handen. Tijdens je studie leer je jezelf steeds beter kennen en ontdek je wat jouw unieke kwaliteiten zijn als beroepsbeoefenaar.

  Het eerste jaar

  Praktijkervaring opdoen staat bij Associate degree-opleidingen centraal. Daar leer je tenslotte het meest. Iedere periode gaan we aan de slag met een thema uit de logistiek (warehousing, transport, productie en inkoop). Op die manier leer je alle aspecten van logistieke processen en de invloed die deze thema's op elkaar hebben kennen. Je zult binnen ieder thema veel bezig zijn met praktijkopdrachten op je dagelijkse werkplek, óf op de werkplek van een van je klasgenoten. Je krijgt ook kennisvakken bij het thema. Die zorgen voor een goede basis voor de aanpak van deze praktijkproblemen. De professionele identiteit zorgt dat je zelf ook klaar bent om deze praktijkproblemen aan te pakken.

  Het tweede jaar

  Je zult ook in het tweede jaar veel bezig zijn met praktijkopdrachten en projecten, aangezien je daar meteen in de praktijk kunt brengen wat je hebt geleerd. Omdat je in dit jaar een afstudeerstage loopt en de praktijkopdrachten groter van omvang zijn, zal praktijk in het tweede jaar een nog grotere rol spelen ten opzichte van jaar één. Thema's die in het tweede jaar aan de orde komen zijn markt/verkoop en verbeteren. 

  Je afstudeeropdracht bestaat uit het doorlopen van een DMAIC voor een verbetertraject bij je werkgever. 

  Werk en studie

  Bij deze opleiding stellen we eisen aan je werkervaring en/of werksituatie. De exacte eisen vind je onder de toelatingsvoorwaarden.

  Keuze en begeleiding

  Keuze

  Via de afstudeeropdracht die je kiest, geef je een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

  Begeleiding

  Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze begeleiding maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je een docentcoach die je begeleidt met je studie en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een beroep doen op het bureau Studentzaken en de studentendecaan van de Rotterdam Academy voor ondersteuning bij specifieke problemen.

  Vakken

  Een indicatie van de thema's en vakken die je kunt verwachten

  Onderwijsvorm

  Hoe is het onderwijs ingericht?
  1 dag les per week
  20 uren zelfstudie per week
  Legenda
  Praktijk
  Keuzeruimte
  Theorie
  Begeleiding

  Na je studie

  Wat kun je doen na de opleiding?

  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Associate degree (Ad) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren.

  Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Beroepen

  Je kunt functies vervullen binnen het brede palet aan bedrijven en branches die logistiek in hun uitvoering hebben. De Ad Logistiek Management leidt op voor zowel de ‘natte’ als de ‘droge’ logistiek. De natte sector richt zich op vervoer over water en alle aspecten die daarbij komen kijken. De droge sector richt zich op vervoer over de weg en door de lucht. De Ad richt zich wat betreft de droge sector ook op de logistieke processen bij bedrijven in de e-commerce (bedrijven als bol.com etc.) en op bedrijven waar logistiek een cruciale rol speelt, zoals bij bouwbedrijven, ziekenhuizen, transporteurs, distributeurs, warehousing (opslag) en havenbedrijven zoals containeroverslagbedrijven. Ook kunnen afgestudeerden gaan werken bij de (grotere) webwinkels als bol.com, coolblue.nl, ah.nl, wehkamp.nl, etcetera.
  Verder richt de Ad-opleiding zich op bedrijven die logistiek nodig hebben als ondersteuming bij hun kernactiviteiten, zoals ziekenhuizen, groente- en fruitveilingen en bouwbedrijven. 

  Denk aan functies als:

  • Logistiek coördinator
  • Teamleider logistiek / Supervisor logistiek
  • Logistiek planner
  • Medewerker customer service
  • Logistiek adviseur
  • Assistent logistiek manager

  Doorstuderen

  Nadat je de Associate degree hebt behaald, kun je eventueel doorstuderen bij een bacheloropleiding. Of je een versnelde route kunt volgen, hangt af van de bachelor die je kiest.

  Bekijk je doorstroommogelijkheden

  Locatie

  Waar ga je studeren?

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deze opties

  We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

  Wijzig cookie-instellingen