Menu Zoeken English

LunchBox

Hogeschool Rotterdam, Ministerie BZK en I&M, Sioo

LunchBox is een totaalpakket dat ouders de tools geeft om hun kind op een verantwoorde manier te laten eten op school.

Vraagstelling

LunchBox is ontstaan tijdens de 24 uur durende 2016 International week. Hierbij werden wij uitgedaagd een innovatief concept te ontwikkelen in het kader van gezondheid en Social Smart Cities. De onderzoeksvraag hierbij is ‘hoe kunnen we ervoor zorgen dat de gezondheid van inwoners van London verbeterd met behulp van een interactief product’. Het was soms lastig om tijdens een hackathon focus te behouden. Daarnaast was er een hoge tijdsdruk en werkten we samen met twee opleidingen, waarin het een uitdaging was om deze twee expertises te combineren.

Aanpak

Voor deze hackathon hebben twee teams van de opleidingen Communication and Multimedia Design en Creative Media and Game Technologies met elkaar samenwerkt. Nadat het duidelijk was wat de probleemstelling was, hebben beide teams aan verschillende aspecten gewerkt. De studenten van CMD hebben voornamelijk gewerkt aan het vooronderzoek, het concept en de visual language van het product. De studenten van CMGT hebben voornamelijk gewerkt aan het implementeren van bestaande technologieën, het denken in concrete oplossingen en het programmeren van de applicatie.

Resultaat

Op het einde van de hackathon bleek dat ons team de eerste prijs had gevonden. Naast het ontvangen van een reischeque mochten we ons concept ook tentoonstellen op de Innovation Expo 2016. Wij zijn hierna het concept verder gaan verfijnen en ontwikkelen zodat we een goede indruk konden maken op de expo. Op deze expo hebben we gesproken met een aantal interessante mensen waaronder Mark Rutte. Op deze expo hebben we ons goed profileren en was het hoogtepunt van onze samenwerking.

Award

  Design Challenge International Week

Duurzaam

  Dit project is duurzaam.

Type

Project

Aan dit project werkten mee

J.M. de Kroon

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen