Menu Zoeken English

Ouderen 65-plussers op de Spoedeisende Hulp (SEH)

Hogeschool Rotterdam

De Hogeschool Consultancy Groep (HGC) heeft onderzoek gedaan naar de toename van het aantal bezoeken van 65-plussers op de Spoedeisende Hulp.

Vraagstelling

Zijn het aantal 65-plussers op de SEH-afdelingen van Zuid-Hollandse ziekenhuizen toegenomen na de bezuinigingen vanaf 1 januari 2015 en veroorzaakt dit problemen binnen de zorgketen?

Aanpak

Tijdens ons onderzoek heeft de HCG zowel kwalitatieve als kwantitatieve data onderzocht en geanalyseerd. Deze data heeft de HCG zowel uit Field Research als uit informatiedatabases van diverse ziekenhuizen verkregen. De HCG heeft vervolgens uit alle onderzochte data de meest belangrijke punten m.b.t. planologie rondom en ruimtelijke indeling van het ziekenhuis, gevolgen toename SEH-bezoeken, getroffen maatregelen en oplossingen, SEH-afdeling, aangeboden zorg, demografische en economische factoren als input gebruikt voor diverse onderzoeksmodellen.

Resultaat

Er blijkt een toename van het aantal 65-plussers op de SEH-afdelingen van de Zuid-Hollandse ziekenhuizen te zijn. De meest opvallende gevolgen die hier uit zijn gekomen, zijn: een tekort aan bedden, zowel op de spoedeisende hulp afdeling als ziekenhuis breed, een stijging van ambulance ritten waardoor er een tekort aan ambulances ontstaat, toename van zowel normale als gespecialiseerde opnames, algemeen personeelstekort en overplaatsingen wanneer de patiƫnt niet academisch genoeg wordt bevonden om een constante doorstroom te kunnen realiseren.

Opleiding(en)

  • Logistics Management

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Kevin Berenschot, Aaricia van Breemen, Cheryl van Potten, Burak Sahinkaya, Ali Saral

Begeleider(s)

Y.L. Lont, Mohamed el Ouasghiri

Downloads

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen