Menu
    English

    Ik heb faalangst

    Een beetje stress voor een toets of presentatie kennen we allemaal; als iets belangrijk is wil je dat het goed gaat en voel je wat spanning. Maar het moet je niet in de weg gaan zitten! Wanneer je echt in paniek raakt bij het schrijven van een verslag, of bijvoorbeeld niks meer weet tijdens een belangrijk tentamen, is er misschien faalangst in het spel. Daar kun je gelukkig wat aan doen.

    Praat erover

    Het is handig om je studieloopbaancoach op de hoogte te stellen, maar voor meer gerichte hulp en advies kun je beter terecht bij een decaan. De decaan luistert naar je verhaal en kan je indien nodig adviseren, inschrijven voor een keuzevak of doorverwijzen.

    Keuzevak

    Wil je leren omgaan met faalangst met een groep studenten die hetzelfde ervaren als jij? Volg dan het keuzevak Faalangstreductietraining. In deze training krijg je meer inzicht in wat faalangst is, en ga je aan de slag met praktische oefeningen.  

    Zelf aan de slag?

    Vind je het prettiger om zelfstandig (en anoniem) aan je faalangst te werken? Dat kan ook. Ga aan de slag met een van onze workshos of download één van onderstaande mindfulness apps. 

    Mindfulness apps

    Psycholoog

    Heb je bovenstaande allemaal al gedaan en/of merk je dat er meer nodig is? Wees niet bang om extra hulp in te schakelen. Het is juist heel goed om dit te doen! Via je huisarts kan je een doorverwijzing krijgen naar een psycholoog. Een psycholoog kan je gericht en goed helpen met hoe je met je klachten om kan gaan zodat je je weer sterker voelt. 

    Je decaan kan met je meedenken over hoe je deze doorverwijzing via je huisarts het beste kunt aanpakken. Wanneer je in behandeling bent bij een psycholoog kan de decaan vervolgens meedenken of er aanvullende voorzieningen nodig zijn binnen jouw opleiding zodat je studievoortgang niet onnodig wordt belemmerd.

    Heb je vragen? Neem contact op met je studentendecaan of plan een afspraak in.