Menu Zoeken English

Toelating met een mbo-diploma

Toelating voor mbo'ers

Met een mbo-niveau 4-diploma ben je toelaatbaar tot een hbo-opleiding aan Hogeschool Rotterdam. Heb je een oud mbo-diploma, dan kunnen er extra eisen gelden.

Belangrijke info over studiejaar 2022-2023

Speciale regels bij vertraging door corona

Studeren aan Hogeschool Rotterdam en geen mbo-diploma behaald voor 1 september 2022?

Heb jij studievertraging opgelopen op het mbo vanwege de omstandigheden rond het coronavirus? Dan ontvang je van jouw mbo-instelling vóór 15 augustus 2022 een onderbouwd afrondingsadvies. Hierin staat vermeld of het redelijkerwijs verwacht wordt dat jij je mbo-diploma vóór 1 januari 2023 haalt. Met een positief afrondingsadvies van jouw mbo-instelling kun je bij ons starten met je hbo-opleiding in september 2022 als je alle overige stappen in het inschrijfproces ook vóór 1 september 2022 hebt afgerond. Als je vóór 1 januari 2023 je mbo-diploma hebt gehaald, kun je doorstuderen bij ons.

Lees alle spelregels (pdf)

Mbo-niveau 4

Als je in het bezit bent van een mbo-niveau 4-diploma ben je toelaatbaar tot de bacheloropleidingen en Associate degrees van Hogeschool Rotterdam. We stellen geen eisen aan je vakkenpakket of het domein waarin je je mbo-diploma hebt behaald.

Oud mbo-diploma

Ben je in het bezit van een 'oud' mbo-lang-diploma (zonder niveau-aanduiding), dan kunnen er eisen gesteld worden aan je vakkenpakket. Als je wilt weten of je daarmee toelaatbaar bent, neem dan contact op met Studievoorlichting.

Niet direct toelaatbaar (deficiënties)

Mis je een vak in je eindexamenpakket van je 'oude' mbo-lang-diploma? Dan heb je een deficiëntie. Geen punt, via het behalen van een deficiëntietoets kun je vaak toch gewoon beginnen met de opleiding.

Versnelde route

Als je in het bezit bent van een mbo-niveau 4-diploma dat aansluit op de gekozen hbo-opleiding, kun je bij een klein aantal opleidingen een versnelde route van 3 tot 3,5 jaar volgen. Je studie duurt dan dus een half jaar tot een jaar korter. Kijk bij de opleiding van je keuze of dat het geval is.

Aanvullende eisen

Naast de wettelijke toelatingsvoorwaarden gelden voor sommige opleidingen aanvullende eisen, selectieprocedures of andere toelatingseisen. Bij deeltijdopleidingen worden vaak eisen aan je werkplek of werkervaring gesteld. Kijk bij de opleiding van je keuze of dat het geval is.

Door wijzigingen in wet- en regelgeving kunnen toelatingsvoorwaarden veranderen. Alleen het Studenten Service Center van Hogeschool Rotterdam kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen