Menu
    English

    Vangsysteem RDM

    Beschrijving

    Bij het RDM is een vangsysteem geplaatst voor het afvangen van plastics. Dit is een experimenteer locatie in het kader van het Living Lab Plastic Vrije Delta. Bij het RDM is langs de zuidwesthoek van de RDM-kade vaak (plastic) afval te vinden. Met de plaatsing van de plasticvanger op deze locatie wordt de plastic vervuiling bestreden en is het systeem ook zichtbaar voor bezoekers. Op deze manier kan de problematiek inzichtelijk gemaakt worden om bewustzijn te creëren en de CoPP zichtbaar te maken.

    Doelstelling

    Het vangsysteem heeft een tweeledig doel:

    1. Afvangen van plastic afval uit de Nieuwe Maas, en daarmee bijdragen aan een schonere omgeving
    2. Het bieden van een experimenteeromgeving voor contextrijk onderwijs. Het vangsysteem bij RDM biedt een basismodel om onderzoek te doen naar optimalisatie van vangsystemen, methoden om plastic afval te detecteren en circulaire verwerking van plastics uit het water mogelijk te maken.

    Verbinding met onderwijs

    Studenten vanuit verschillende opleidingen werken samen aan mogelijkheden om dit systeem te optimaliseren, data te verzamelen en mogelijkheden voor lokale verwerking van plastics te verkennen.

    Opleidingen: RMI (maritieme techniek, chemische technologie, Logistics management, maritieme officier) en EAS (werktuigbouwkunde).

    Partners

      Havenbedrijf Rotterdam, MRD Marine Support