Menu
    English

    Event & Experience Management voltijd

    Associate degree

    • Duur en startmoment

      2 jaar, september

    • Opleidingstype

      Voltijd Associate degree

    • Taal

      Nederlands

    Wil jij betekenisvolle evenementen en klantbelevenissen ontwikkelen en organiseren, waarmee je positieve impact op je omgeving realiseert?

    De tweejarige Associate degree-opleiding Event & Experience Management is er voor creatieve, oplossingsgerichte studenten die de handen uit de mouwen steken en anderen weten te enthousiasmeren om evenementen vlekkeloos te laten verlopen.

    Bij deze tweejarige hbo-opleiding leer je betekenisvolle concepten te ontwikkelen en die te realiseren. Je brengt de klantreis in kaart, onderzoekt waar behoeftes liggen en produceert klantbelevenissen en evenementen. Je leert om aan complexe projecten te werken met diverse betrokken partijen en weet deze te verbinden en gezamenlijk een ultieme experience te realiseren.

    Je plant en organiseert klantbelevenissen op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier, die bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). 

    Voor creatieve en maatschappelijk betrokken organisatietalenten.

    Voorlichtingsactiviteiten

    Bekijk het aanbod en meld je aan
    Alles over de open dag van Event & Experience Management

    Opbouw

    Hoe is de opleiding opgebouwd?

    Onderwijsvisie

    Betekenisvol en praktijkgericht onderwijs: De stad als lokaal

    Leren gebeurt in samenwerking met en in de praktijk. Om je op te leiden tot een goede Event & Experience Management professional wordt naast het reguliere onderwijs ook met echte opdrachten in het beroepenveld gewerkt. Je doet dus relevante praktijkervaring op en staat tijdens de opleiding met je ‘voeten in de klei’.

    De opleiding is opgebouwd in vier semesters. Per semester staat een beroepsproduct centraal en wordt deze ondersteund met kennis en theorie, vaardigheden, onderzoekende houding, praktijkervaring en professionele identiteit.

    Het eerste jaar

    De opleiding is opgebouwd in vier semesters. Per semester staat een project centraal, waarin je werkt aan beroepsproducten. Om die te kunnen maken krijg je ondersteunende lessen vanuit kennis en theorie, vaardigheden, een onderzoekende houding, praktijkervaring en de rol van jouw professionele identiteit hierbij. 

    Je start de opleiding met het organiseren van een teambuildingsweek. Daarna ga je de rest van het semester klantbelevenissen onderzoeken en ontwikkelen. Om dat goed te leren worden er ook fieldtrips georganiseerd naar diverse bedrijven.

    In semester 2 organiseer je met een projectgroep een duurzaam evenement om een goed doel te steunen en doe je individuele praktijkervaring in de branche op.

    Het tweede jaar

    In het tweede jaar van de opleiding creëer je sociaal maatschappelijke impact door het ontwikkelen van een betekenisvolle belevenis voor het oplossen van een ‘urban’ vraagstuk. 

    Semester 4 staat in het teken van de afstudeerstage.

    Stage

    In semester 1 tot en met 3 ga je aan de hand van fieldtrips en individuele opdrachten praktijkervaring opdoen in het werkveld voor het ontwikkelen van jouw professionele identiteit.

    In semester 4 ga je een langere periode stagelopen bij een organisatie, waarvoor je ook je afstudeeropdracht uitvoert.

    Afstuderen

    In het laatste half jaar van de opleiding ga je stagelopen bij een organisatie, waarvoor je ook je afstudeeropdracht uitvoert. 

    Je gaat aantonen dat je alle opleidingscompetenties hebt ontwikkeld aan de hand van een portfolio met bewijsstukken. Daarna presenteer je je professionele ontwikkeling tijdens ‘the ultimate experience pitch’ aan examinatoren en het werkveld.

    Keuze en begeleiding

    Keuze

    Tijdens je opleiding kun je kiezen uit zo'n driehonderd keuzevakken uit het HR-brede aanbod. Dit biedt je de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken. Ook kun je kiezen uit het studiesuccesaanbod van Rotterdam Academy, waarbij je invulling kunt geven aan je specifieke leerbehoeften om je studievaardigheden als hbo’er te verbeteren. Afhankelijk van je opleiding kun je zelf je opdrachtgever(s) voor je praktijkopdrachten/-stage uitzoeken. Ook met je afstudeeropdracht geef je een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

    Ondersteuning

    Iedere student is uniek en heeft eigen ideeën over studiedoelen. In onze ondersteuning maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt met je studie en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een beroep doen op bureau Studentzaken en de studentendecaan van Rotterdam Academy voor ondersteuning bij specifieke problemen.

    Studeren met een functiebeperking

    Heb je een functiebeperking en heb je daarvoor aanpassingen of voorzieningen nodig, dan bieden we daarvoor verschillende mogelijkheden.

    Studiebelasting

    Gemiddeld ben je vier dagen op school aan het studeren en besteed je één dag aan zelfstudie en het opdoen van praktijkervaring in het werkveld. Gezien de aard van de opleiding zal het opdoen van praktijkervaring niet enkel plaatsvinden tijdens kantooruren, maar ook in het weekend en in de avonduren.

    Vakken

    Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

    Onderwijsvorm

    Hoe is het onderwijs ingericht?
    4 dagen les per week
    16 uren zelfstudie per week
    Legenda
    Praktijk
    Keuzeruimte
    Theorie
    Begeleiding

    Ervaringen van studenten

    Huidige studenten over de opleiding Event & Experience Management

    Na je studie

    Wat kun je doen na de opleiding?

    Na je afstuderen

    Gefeliciteerd! Je hebt je Associate degree (Ad) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren.

    Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

    Beroepen

    Als afgestudeerde van de opleiding Ad Event & Experience Management heb je een breed arbeidsmarktperspectief, omdat je in staat bent (klant) belevenissen te produceren voor zowel de zakelijke markt (B2B) en interne klantgroepen (B2P), als voor publieksevenementen en -experiences (B2C).

    Voorbeelden van functies en rollen die je na het afstuderen kunt uitoefenen zijn:

    Op het gebied van customer experience:

    • Customer journey manager
    • Customer experience specialist
    • Gastvrijheidsmanager
    • Employee experience coördinator

    Op het gebied van events:

    • Eventmanager
    • Conceptontwikkelaar voor events
    • Teamleider festivalproductie
    • Coördinator events, marketing en communicatie.
    • Projectmanager of projectmanagement ondersteuner (PMO)
    • Floormanager

    Doorstuderen

    Nadat je de Associate degree hebt behaald, kun je eventueel doorstuderen bij een bacheloropleiding. Of je een versnelde route kunt volgen, hangt af van de bachelor die je kiest.
     

    Bekijk alle doorstroommogelijkheden

    Locatie

    Waar ga je studeren?

    Niet op zoek naar deze opleiding?

    Kijk ook eens naar deze opties