Menu English

AMV beperking

Heb je een visuele, auditieve of motorische beperking? Dan heb je misschien wel behoefte aan een bepaalde voorziening of aanpassing. Hogeschool Rotterdam biedt je de ondersteuning die je nodig hebt.

Wat is het?

Een visuele beperking houdt in dat het zicht of het zien beperkt is (blind, slechtziend, kleurenblind).  Bij een auditieve beperking is het gehoor beperkt (doof en slechthorend) en bij een motorische beperking is je bewegingsmogelijkheid verstoord (bijvoorbeeld wanneer je in een rolstoel zit).  

Heb je extra ondersteuning nodig?

Misschien heb je door je beperking extra ondersteuning nodig om goed te kunnen studeren. Samen met je decaan bekijk je je situatie en het effect hiervan op je studievoortgang. Soms kun je met een paar tips en een plan van aanpak al uit de voeten, maar als het nodig is schrijft de decaan een advies aan je opleiding om voorzieningen af te spreken. Voorbeelden zijn: extra tentamentijd, vergroting tentamens, Readspeaker (spraaksoftware), het versoepelen van een deadline of het aanpassen van je rooster. 

Diagnose verklaring

Neem bij het eerste gesprek met je decaan een diagnose-verklaring mee van je (BIG geregistreerde) arts/specialist of begeleider. Dit document gebruikt je decaan alleen om je medische omstandigheid te verifiëren.

Studietoeslag

Kun jij niet bijverdienen vanwege je (medische) beperking? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor extra studietoeslag. Kijk hier voor meer informatie. Woon je in Rotterdam? Kijk dan direct hier.

Toegankelijkheid

Op Hogeschool Rotterdam zijn alle locaties toegankelijk gemaakt voor mindervaliden.

  • De ingangen van de gebouwen zijn voorzien van een hellingsbaan of lift.
  • Op de meeste locaties kun je parkeren.
  • Op iedere locatie zijn aangepaste toiletten
  • Ben je mindervalide? Meld je dan altijd aan en af bij de receptie, zodat we je kunnen helpen bij eventuele evacuaties.

Als je specifieke voorzieningen nodig hebt bespreek je deze in eerste instantie met de decaan. Samen met de opleiding kijken jullie dan wat er mogelijk is op jouw locatie.

Financiële compensatie

Loop je studievertraging op in de eerste vier jaar dat je studeert in het hoger onderwijs? Mogelijk kom je in aanmerking voor een extra jaar studiefinanciering. De decaan gaat met je in gesprek of je daarvoor eventueel in aanmerking komt.

Lukt het studeren niet (meer) door je functiebeperking?

Kom dan ook langs de decaan. De decaan kan je helpen met de beslissing (tijdelijk) te stoppen met je studie, en kan onderzoeken of je in aanmerking komt voor een voorziening aangaande je studiefinanciering, zoals een verlenging van je prestatiebeurs of een kwijtschelding van (een deel van) je studieschuld.

Interessante links

Heb je vragen? Neem contact op met je studentendecaan of plan een afspraak in.